Kysy mitä tahansa ilmastoon liittyvää!

Äänestä mielestäsi mielenkiintoisia ja tärkeitä kysymyksiä.

Asiantuntijat vastaavat suosituimpiin kysymyksiin.

Parhaista kysymyksistä tehdään tutkimusprojekteja työpajoissa.

Valituissa tutkimusprojekteissa käytetään ilmastomalleja ja muita ilmastotieteen työkaluja.

Projektien tulokset tuodaan KysyIlmastosta-palstalle.

KysyIlmastosta.fi -palvelussa voit kysyä mitä tahansa ilmastosta, ilmastonmuutoksesta ja sen vaikutuksista, ilmastojärjestelmän toiminnasta tai muuten vain ilmastoon liittyvistä aiheista. Me etsimme asiantuntijoita ja tutkijoita vastaamaan suoraan sinulle! Muista myös äänestää mielestäsi parhaita tai tärkeimpiä kysymyksiä! Pyrimme löytämään vastauksia suosituimpiin kysymyksiin.

Asiantuntijoiden valitsemista kysymyksistä tehdään myös uutta tiedettä. Tutkimus suunnitellaan sivustolla käyttäjien (sinä!) ja asiantuntijoiden yhteistyönä. Tutkijat käyttävät oikeita tieteen työkaluja (esim. ilmastomalleja) vastatakseen yhdessä muodostettuihin tutkimuskysymyksiin. Haluamme tuoda koko tutkimusprosessin sinun nähtäväksesi.

Tutkija tai asiantuntija!

Löysitkö kysymyksen johon haluat vastata?

Ota yhteyttä: toimitus@kysyilmastosta.fi

Tekijätiimi

Risto Makkonen

Ilmatieteen laitos

Ilmakehätieteiden Keskus (INAR), Helsingin yliopisto

Risto Makkonen käyttää ilmastomalleja tutkiakseen mennyttä, nykyistä ja tulevaa ilmastoa. Risto koordinoi Suomen osuutta CMIP6-ilmastomallikokeisiin, joita käytetään seuraavassa IPCC raportissa. Hänen oma tutkimuksensa keskittyy erityisesti pienhiukkasten ja kasvillisuuden ilmastovaikutuksiin. Risto on Kysyilmastosta-hankkeen koordinaattori.

Sanna-Liisa Sihto-Nissilä on väitellyt ilmakehätieteistä ja opettaa tällä hetkellä ilmastonmuutosta Aalto-yliopistossa. Hän on ollut mukana kehittämässä Suomen korkeakoulujen ilmasto-opetusta Ilmasto.nyt-hankkeessa ja parhaillaan käynnissä olevassa Climate University -hankkeessa. Sanna-Liisa toimii Kysyilmastosta.fi-alustan editorina.

Sanna-Liisa Sihto-Nissilä

Aalto-yliopisto

Marianne Santala työskentelee tutkimusassistenttina Helsingin yliopiston Ilmakehätieteiden keskuksessa (INAR) ja viimeistelee maisterin tutkintoa pääaineenaan meteorologia. Hän koordinoi Hiilipuu.fi sivuston kehitystyötä ja vastaa Kysyilmastosta-sivuston teknisestä toteutuksesta.

Marianne Santala

Ilmakehätieteiden Keskus (INAR), Helsingin yliopisto

Laura Riuttanen on tutkijatohtori Helsingin yliopiston Ilmakehätieteiden keskuksessa (INAR), jossa hän koordinoi korkeakoulujen ilmasto-opetusta hankkeessa Climate University. Hän on koordinoinut myös verkkokurssit Ilmasto.nyt ja Leadership for sustainable change. Laura on meteorologi, joka on väitellyt ilmansaasteiden ilmastovaikutuksista.

Laura Riuttanen

Ilmakehätieteiden Keskus (INAR), Helsingin yliopisto

Heikki Tuomenvirta tekee soveltavaa ilmastotutkimusta mm. luonnonvarojen ja liikenteen toimialoilla. Häntä kiinnostavat ilmastonmuutokseen sopeutuminen sekä sää- ja ilmastoriskit yhteiskunnalle. Heikki on kansallisen IPCC-työryhmän sihteeri.

Heikki Tuomenvirta

Ilmatieteen laitos

Ota yhteyttä Kysyilmastosta-toimittajiin: toimitus@kysyilmastosta.fi

Teknisissä kysymyksissä voit kääntyä ylläpidon puoleen: yllapito@kysyilmastosta.fi

Toteuttajat

Rahoittaja